Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподаткують ПДФО усі надходження на картку фізособи — Мінфін

Реклама

Щоб виконати зобов'язання України за Меморандумом з Міжнародним валютним фондом, Кабмін затвердив Національну стратегію доходів на 2024 - 2030 роки. Про це ми вже писали.

Нацстратегія доходів України - це комплексний та структурований документ, який варто ретельно вивчати, бо будь-який із запланованих до впровадження заходів підкріплено описом проблематики, що й обґрунтовує необхідність кожної реформи.

У Мінфіні наголосили, що у тексті Нацстратегії немає заходів щодо оподаткування надходжень на картку фізосіб. Проте некоректні висновки з цього питання могли зробити на основі інформації з розділу 4.3.1 «Реформа спрощеної системи оподаткування»: «Всі доходи фізичних осіб отримані поза межами підприємницької діяльності, крім тих, що прямо передбачені Податковим кодексом України, підлягатимуть оподаткуванню за загальною ставкою податку на доходи фізичних осіб, передбаченою Податковим кодексом України».

У Міністерстві роз'яснили, що насправді:

  • в тексті немає слів про «будь-які надходження на картку фізособи»;

  • фраза про вимоги щодо «оподаткування доходів, отриманих поза межами підприємницької діяльності» відображає загальні принципи оподаткування, які вже і так існують та описані у розділі IV ПКУ.

Також фахівці зауважили, що така складна реформа як зміна правил оподаткування доходів фізичних осіб просто неможлива без попередніх обговорень з громадянами, бізнесом і органами влади.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини