Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як фізособа відповідатиме за несплату військового збору при купівлі-продажу нерухомого (рухомого) майна

3 січня 2024, 09:15
341
0
Автор:
Реклама

У разі несплати фізособою військового збору до нотаріального оформлення продажу нерухомого (рухомого) майна, така фізособа зобов'язана відобразити отриманий дохід в декларації та сплатити, зазначену в ній суму податкового зобов'язання. На цьому наголосили фахівці ГУ ДПС в Одеській області.

Якщо фізособа відобразить вказаний вище дохід в декларації та сплатить, зазначену в ній суму податкового зобов'язання, то відповідальність до такої особи застосовуватись не буде.

Податківці мають право, запрошувати платників або їхніх представників для перевірки правильності нарахування та своєчасності сплати податків, зборів, платежів, дотримання вимог законодавства з інших питань, контроль за додержанням якого покладено на ДПС (пп. 20.1.1 ПКУ).

Водночас, у разі не подання платником податків в установлений законом строк декларації або розрахунків, звітності для податкового контролю за трансфертним ціноутворенням відповідно до п. 39.4 ПКУ, якщо їх подання передбачено законом, контролери у відповідності до пп. 78.1.2 ПКУ мають право проводити документальні позапланові перевірки.

Податківці зобов'язані самостійно визначити суму грошових зобов'язань, якщо, платник податків не подає в установлені строки декларацію (пп. 54.3.1 ПКУ).

Вчинення платником податків діянь, що зумовили визначення контролюючим органом суми податкового або іншого зобов'язання, контроль за сплатою якого покладено на ДПС на підставах, визначених пп. 54.3.1, 54.3.2 (крім випадків зменшення суми ПДФО, задекларованої до повернення з бюджету у зв'язку із використанням права на податкову знижку), 54.3.6 ПКУ, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі 10% суми визначеного податкового або іншого зобов'язання, контроль за сплатою якого покладено на ДПС, завищеної суми бюджетного відшкодування.

При цьому умисні діяння з п. 123.1 ПКУ тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 25% від суми визначеного податкового або іншого зобов'язання, контроль за сплатою якого покладено на ДПС, завищеної суми бюджетного відшкодування (п. 123.2 ПКУ).

Водночас діяння, передбачені п. 123.2 ПКУ, вчинені повторно протягом 1095 календарних днів, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 50% суми податкового або іншого зобов'язання, контроль за сплатою якого покладено на ДПС, завищеної суми бюджетного відшкодування (п. 123.3 ПКУ).

Крім того, відповідно до ст. 164 прим. 1 КУАП неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи, - спровокує попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми НМДГ.

Дії, передбачені ч. 1 ст. 164 прим. 1 КУАП, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення, тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п'яти до восьми НМДГ.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Подарункові сертифікати у ФОП-єдинника: місія (не)можлива?»

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини