Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ збільшив зарплату за працю під час інтенсивних обстрілів: кого торкнуться оновлення

Реклама

Постановою КМУ «Деякі питання підвищення оплати праці працівників на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів» від 29.12.2023 р. № 1414 автори внесли зміни відразу до двох постанов від 25.04.2023 р. № 391 і від 25.08.2023 р. № 928.

Ці зміни внесли для того, щоб підвищити зарплати людям, які працюють в умовах інтенсивних обстрілів на територіях активних бойових дій. Оновлення торкнуться і держслужбовців.

Відтак для працівників передбачили можливість збільшити розмір надбавки до 200 % посадового окладу за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, де ведуть активні бойові дії, у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли обстріли відбувались. Передбачено, що перелік робіт, за які виплатять такі надбавки визначатиме начальник обласної військової адміністрації.

Водночас для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, посадові оклади визначатимуть враховуючи коефіцієнт 3 у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли відбувались обстріли. Причому перелік працівників, яким встановлять такі посадові оклади, потрібно погоджувати із відповідною обласною військовою адміністрацією.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини