Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податок на нерухомість: до чого готуватись у 2024 році

Реклама

Ще раз згадаємо про Закон України "Про Державний бюджет України на 2024 рік" від 09.11.2023 р. № 3460-ІХ, бо ж він визначив розмір мінімальної зарплати: з 1 січня - 7100 гривень, з 1 квітня - 8000 гривень.

Саме розмір мінімальної зарплати є опорою при визначенні ставки податку для об'єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб. Причому право встановлювати розмір ставки такого податку надано сільським, селищним, міським радам або радам об'єднаних територіальних громад, згідно з пп. 266.5.1 ПКУ.

Важливо, що ставка податку залежить від місця розташування (зональності) та типів об'єктів нерухомості, але не може перевищувати 1,5% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, за 1 кв. м бази оподаткування.

Тому, за 2024 рік максимальна ставка податку на нерухомість за 1 кв. м складає 106,50 грн, тобто 7 100 х 1,5%.

Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що відповідно до вимог п. 12.3 ПКУ сільські, селищні, міські ради, в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів та податкових пільг зі сплати місцевих податків і зборів.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини