Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як змінити запис у трудовій книжці — ПФУ

Реклама

Трудова книжка - основний документ, що підтверджує стаж роботи за період до впровадження персоніфікованого обліку у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. Тому правильне її ведення надважливе для працівника.

У ПФУ розповіли, як виправити запис в трудовій, якщо працівниця розпочала трудовий стаж, ще в 1994 році, але лише зараз помітила, що в трудовій книжці і досі зазначене її дівоче прізвище.

Насамперед неправильно написане прізвище може виправити роботодавець, у якого людина працює зараз.

Для цього колишнє прізвище слід закреслити однією рискою і поряд записати нове. Заразом на внутрішньому боці обкладинки необхідно вказати інформацію про документ, спираючись на який запис виправили (паспорт, свідоцтво про шлюб тощо), його реквізити: номер та дату видачі. Оновлену інформацію потрібно завірити підписом відповідальної особи та печаткою, якщо вона є.

Також, інформує ПФУ, виправити запис можна на підприємстві, де його зробили. Якщо підприємство, яке внесло до трудової неправильний або неточний запис, ліквідоване, то відповідний запис робить його правонаступник.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини