Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи прийде саме до вас податкова з плановою перевіркою у 2024 році – нардеп Южаніна

9 січня 2024, 11:00
1527
0
Автор:
Реклама

Що повинен зробити платник, щоб зрозуміти, чи може податкова прийти з плановою документальною перевіркою у 2024 році? Народний депутат Ніна Южаніна оприлюднила алгоритм, базований на отриманій нею від ДПС інформації, щодо визначення власного рівня сплати ПДВ та податку на прибуток.

Нагадаємо, що з 1 грудня 2023 року по 31 грудня 2024 року до плану-графіка проведення документальних планових перевірок податківців можуть бути включені платники, які на основі показників, сформованих за підсумками 2021 календарного року, відповідають, зокрема, одному з визначених законодавством критеріїв. Також при формуванні плану-графіка проведення документальних планових перевірок на 2024 рік будуть враховувати показники позитивної динаміки, зокрема й рівні сплати податку на прибуток та ПДВ по відповідній галузі за дев'ять місяців 2023 року.

Отже, за словами Южаніної, рівень сплати податків кожного платника визначається згідно з поданими ним декларацією з податку на прибуток (одна річна за 2021 рік) та деклараціями з ПДВ (12 місячних за 2021 рік).

Рівень сплати ПДВ (у %) розраховується як співвідношення задекларованого до сплати позитивного значення ПДВ до задекларованого обсягу постачання (без ПДВ) по всіх операціях (за ставками 20%, 14% та 7%), помноженого на 100.

Рівень сплати податку на прибуток (у %) розраховується як співвідношення задекларованої до сплати суми податку на прибуток (за всіма об'єктами оподаткування) до задекларованої суми доходу від будь-якої діяльності (за вирахуванням непрямих податків), помноженого на 100.

Якщо розрахований показник відповідного платника на 50 і більше відсотків менший, ніж рівень сплати податку у відповідній галузі, такий платник податків або вже включений до плану перевірок, або може бути включений протягом 2024 року.

Як дізнатися, чи є ваша компанія в плані-графіці перевірок? Знайдіть досьє на LIGA360 - і відкрийте розділ "Перевірки". Спробуйте прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини