Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звітність подано несвоєчасно: які терміни сплати податкового зобов’язання

Реклама

Строком сплати податку та збору є період з моменту виникнення податкового обов'язку платника зі сплати конкретного виду податку до останнього дня строку, протягом якого такий податок чи збір потрібно сплатити у порядку, що визначений податковим законодавством.

Момент виникнення податкового обов'язку платника, у тому числі податкового агента, визначено певною датою.

Відповідно до п. 57.1 ПКУ платник податків має самостійно сплатити суму податку, зазначену у поданій ним податковій декларації, за 10 календарних днів, що настають за останнім днем передбаченого ПКУ граничного строку для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених ПКУ.

Податковий агент повинен погасити зобов'язання перед бюджетом, яке самостійно визначив з доходу, що виплачує на користь платника податку - фізособи та за рахунок такої виплати, у строки, передбачені ПКУ.

Суму податкового зобов'язання з митної декларації варто сплатити до/або на день її подання.

Якщо граничний строк сплати податку припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем сплати такого зобов'язання буде операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Отже, нагадали податківці Житомирської області, платник податків у разі подання звітності до граничного терміну сплати, має самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, до граничного терміну сплати такої декларації.

Подаючи звітність уже після граничного терміну сплати, платник повинен самостійно погасити суму податкового зобов'язання, зазначену у податковій декларації, до її подання, бо граничний термін сплати вже минув.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини