Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник рік перебував у відпустці без збереження зарплати: чи має він право на соціальну відпустку

Реклама

Нагадаємо, що Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною» від 15.04.2021 р. № 1401-IX у ч.1 ст.19 Закону України «Про відпустки» від 15.11.1996 р. № 504/96-ВР автори внесли зміни щодо надання додаткової відпустки працівникам, які мають дітей, а саме: слова «Жінці, яка працює і має» замінили словами «Одному з батьків, які мають».

Відтоді, ст. 19 Закону № 504/96-ВР передбачено, що одному з батьків, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або які усиновили дитину, матері (батьку) особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів.

Така відпустка - соціальна і отримати її можна в будь-який час календарного року, незалежно від відпрацьованого часу та часу народження дитини.

Отже, нагадали у Південно-Східному міжрегіональному управління Державної служби з питань праці, жодних норм, що обмежують право на додаткову відпустку відповідно ст. 19 Закону № 504/96-ВР працівнику, який протягом календарного року жодного дня не працював не визначено.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини