Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До якого податкового органу переселенцю із окупованої території подавати декларацію про доходи

Реклама

Податкову декларацію подають за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків, згідно з п. 49.1 ПКУ.

Причому повернути помилково або надміру сплачені суми ПДФО може лише контролюючий орган, до якого подана така декларація.

В зв'язку з тимчасовою окупацією внаслідок збройної агресії рф обслуговують платників податків - переселенців лише ті територіальні органи ДПС, які знаходяться на території, де органи держвлади здійснюють свої повноваження в повному обсязі.

Згідно з ч. 1 ст.4 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» від 20.10.2014 р. № 1706-VII факт внутрішнього переміщення підтверджують довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (далі - ВПО). Таку довідку можна отримати у структурних підрозділах з питань соціального захисту населення відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою КМУ від 01.10.2014 р. № 509.

Платник податків - ВПО, який подав до ДПС за місцем фактичного проживання/перебування Заяву за ф. № 5ДР та пред'явив при цьому довідку про взяття на облік ВПО, декларацію подає до цього контролюючого органу.

Однак, якщо такі дії не здійснено, то Декларацію потрібно подавати за адресою (місцезнаходженням) контролюючого органу, який переміщено з тимчасово окупованої території.

Отже, інформують податківці Головного управління ДПС у Запорізькій області, законодавством України не передбачена подача платником податку декларації більше ніж за однією податковою адресою.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини