Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фізособа здійснює незалежну професійну діяльність, але не сплачує ЄСВ: ДПС вказала на відповідальність

10 січня 2024, 17:05
2861
0
Автор:
Реклама

У разі ухилення від взяття на облік або несвоєчасного подання заяви про взяття на облік платником єдиного внеску, на фізособу, яка провадить незалежну професійну діяльність, накладають штраф у розмірі десяти НМДГ. На цьому наголосили контролери ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Крім того, контролери застосовують штрафні санкції за несплату/неперерахування або несвоєчасну сплату/несвоєчасне перерахування єдиного внеску; за несвоєчасне нарахування платником єдиного внеску; несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування єдиного внеску, передбачені пп. 2, 3, та 7 ч. 11 ст. 25 Закону № 2464.

Відповідно до ст. 165 прим. 1 КУАП за порушення порядку нарахування єдиного внеску, неподання, несвоєчасне подання звітності щодо єдиного внеску на особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, накладають штраф від тридцяти до сорока НМДГ.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне із правопорушень, зазначених у частині першій ст. 165 прим. 1 КУАП, тягнуть за собою накладення штрафу на особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від сорока до п'ятдесяти НМДГ.

Радимо також ознайомитись зі статтею «Нові правила податкових перевірок. Мораторій скасовано, але не для всіх!»

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини