Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти інформує щодо припинення середнього заробітку педагогів, призваних на військову службу

12 січня 2024, 10:55
10182
0
Автор:
Реклама

Ми вже повідомляли, що з 24 грудня мобілізованих педагогів позбавили середнього заробітку. З цього приводу Міністерство освіти і науки України направило підпорядкованим органам лист від 28 грудня 2023 р. № 1/20501-23.

МОН інформує, що 22 листопада 2023 р. Верховною Радою прийнято Закон №3494, що набрав чинності 24 грудня 2023 р. Ним внесені зміни щодо скасування права педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів освіти, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період, на збереження середнього заробітку за основним місцем роботи (у закладі освіти).

Водночас до 24 грудня 2023 р. за педагогічними та науково-педагогічними працівниками на період проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, або військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період зберігався середній заробіток відповідно до частини другої статті 57 Закону України «Про освіту».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини