Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Строк служби РРО вичерпано: які подальші дії власника

Реклама

Реєстрація РРО діє до дати її скасування, що відповідно до наказу Мінфіну «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» від 14.06.2016 р. № 547, проводять, коли:

  • вичерпано строк служби РРО, вказаний у реєстрі екземплярів РРО або у паспорті (формулярі) РРО, який не включений до реєстру, бо був зареєстрований у ДПС до створення його реєстру;

  • закінчилися визначені законодавством строки експлуатації РРО.

Так, згідно з Порядком № 547 скасувати реєстрацію РРО можна:

  • за заявою суб'єкта господарювання (якщо викрадено РРО, змінено власника РРО, вирішили застосовувати ПРРО замість РРО, строк служби якого не закінчився);

  • за заявою суб'єкта господарювання або примусово за рішенням податківців за місцем реєстрації РРО (на підставах, визначених у пп. 2 - 10, 13 п.1 гл. 4 Порядку № 547).

Заяву про скасування реєстрації РРО варто подавати за місцем його реєстрації. Попередньо РРО слід розпломбувати в центрі сервісного обслуговування, з яким укладено договір про технічне обслуговування та ремонт РРО. Разом із заявою про скасування реєстрації РРО податківцям потрібно надати і реєстраційне посвідчення.

Визначені документи, інформують у Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, можуть подати як відповідальні особи суб'єкта господарювання, так і їх представники, якщо мають документи, що посвідчують особу та підтверджують надані їм повноваження.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини