Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна стане східним митним кордоном Європейського Союзу

15 січня 2024, 15:10
421
0
Автор:
Реклама

У Нацстратегії доходів в рамках реформування митної політики запланована реалізація важливих кроків на шляху до трансформації митниці в східну митницю Європейського Союзу. Ця мета є частиною ширшої стратегії, спрямованої на комплексне оновлення митних органів, активну боротьбу з контрабандою, а також на гармонізацію українського митного законодавства з нормами ЄС.

Реформа передбачає серію ініціатив, які спрямовані на вдосконалення української митної системи. Це включає перехід до здійснення митних формальностей в Україні у відповідності до стандартів Євросоюзу.

Одним із ключових елементів є впровадження нового Митного кодексу України, який буде базуватися на Митному кодексі ЄС, кажуть у Мінфіні.

Значна увага приділяється також зміцненню правового поля у сфері митного регулювання. Це охоплює унормування кримінальної відповідальності за контрабанду, недостовірне митне декларування, а також надання повноважень митним органам у сфері оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування контрабанди.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини