Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Автомобіль, що є об’єктом оподаткування викрадено: чи сплачувати транспортний податок

Реклама

Фізичні та юридичні особи (також і нерезиденти), які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі є платниками транспортного податку, згідно з пп. 267.1.1 розд. ХІІ ПКУ, а згадані легкові авто є об'єктами оподаткування (пп. 267.2.1 ПКУ). Проте не всі, а лише ті автомобілі є об'єктами оподаткування, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) і їх середньоринкова вартість перевищує 375 розмірів мінімальної зарплати (пп. 267.2.1 ПКУ).

Якщо таке авто викрадено, то власник не сплачує за нього транспортний податок з місяця, наступного за місяцем, в якому мав місце факт незаконного заволодіння легковим автомобілем (пп. 267.6.8 ПКУ). Важливо, що викрадення потрібно підтвердити відповідним документом про внесення відомостей про вчинення кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань, що виданий уповноваженим держорганом.

Після повернення викраденого авто його власнику, податок за такий автомобіль потрібно сплачувати з місяця, в якому його було повернуто відповідно до постанови слідчого, прокурора чи рішення суду.

Спеціалісти Головного управління ДПС в Одеській області нагадали, що платник податку зобов'язаний надати податківцям копію такої постанови (рішення) протягом 10 днів з моменту отримання.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов?язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини