Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У митній декларації тепер у всіх випадках треба вказувати номер гарантії, присвоєний митницею – ДМСУ

16 січня 2024, 11:10
471
0
Автор:
Реклама

Держмитслужба остаточно перейшла на нову систему управління гарантіями (GMS). У новій електронній системі всі види гарантій подаються в безпаперовій формі, точно так же в них вносяться зміни та відкликаються. Одноразові (індивідуальні) гарантії тепер також обробляються в новій системі.

Способів подання аж чотири - через онлайн API, офлайн API, електронну пошту та Особистий Кабінет на порталі «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» Держмитслужби.

У графі «В» митної декларації тепер у всіх випадках треба вказувати GRN (номер гарантії, присвоєний митницею) замість номера, присвоєного гарантом, наголошують у ДМСУ.

В Особистому Кабінеті також забезпечено надання повної інформації про весь життєвий цикл гарантій - як для учасників ЗЕД, так і для гарантів.

Використання ж гарантій у паперовій формі тепер допускається виключно у випадках виходу з ладу електронної системи управління гарантіями або інших систем, що забезпечують функціонування електронних інформаційних ресурсів митних органів.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини