Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати до доходу ФОП кошти отримані від нерезидентів на рахунки у системах PAYONEER та WISE

Реклама

Кошти, отримані від здійснення зовнішньоекономічної діяльності, що зараховані на рахунок, відкритий у системах Payoneer і WISE, та перераховані на рахунки, відкриті в українських банках для здійснення підприємницької діяльності, включають до доходу:

  • ФОП - платника єдиного податку та оподатковують у порядку, визначеному гл. 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ;

  • ФОП на загальній системі оподаткування та оподатковують у порядку, визначеному ст. 177 ПКУ.

Разом з тим, якщо зазначені кошти залишають на кінець звітного податкового періоду на рахунках, відкритих у системах Payoneer та WISE або зараховують на рахунки в Україні, які відкриті для власних потреб, то такі кошти оподатковують за правилами, встановленими для платників податків - фізосіб.

Джерела: роз'яснення ДПС із категорії 104.04 та роз'яснення ДПС із категорії 107.01.03 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Як новому ФОП бути впевненим у своїх рішеннях? З LIGA360:Підприємець. Тут знайдеш довідкову інформацію, роз'яснення держорганів, актуальні документи і законодавство. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини