Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити тимчасову непрацездатність без особистого відвідування лікаря

16 січня 2024, 15:50
995
0
Автор:
Реклама

Пацієнтам із симптомами COVID-19, грипу або ГРВІ на період дії воєнного стану можна оформити тимчасову непрацездатність на п'ять календарних днів дистанційно. У разі, якщо дію медвисновку про тимчасову непрацездатність потрібно буде продовжити на період понад п'ять календарних днів, пацієнт обов'язково повинен буде з'явитися на особистий прийом до лікаря.

Ця норма діяла під час пандемії і дозволяла лікарю формувати медичні висновки про тимчасову непрацездатність без особистого прийому, кажуть у МОЗ.

У разі наявності симптомів COVID-19, грипу або ГРВІ пацієнт має змогу звернутися до лікаря дистанційно за допомогою засобів телефонного зв'язку, інтернет-телефонії або засобів телемедичного зв'язку, а лікар на підставі звернення та опитування пацієнта відкриє медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

Для призначення лікування лікар може також дистанційно виписати електронний рецепт. Навіть перший електронний рецепт тепер можна отримати без особистого прийому.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини