Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як діяти ФОПу – єдиннику, що перевищив визначений для його групи обсяг доходу

Реклама

У Головному управлінні ДПС в Одеській області нагадали, що відповідно до п. 293.8 ПКУ ставки, встановлені п. 293.3 - 293.5 ПКУ, застосовують враховуючи такі особливості:

  • платники єдиного податку І групи, які у календарному кварталі перевищили обсяг доходу, визначений для них у п. 291.4 ПКУ, з наступного календарного кварталу за заявою можуть перейти на застосування ставки єдиного податку, що визначена для платників єдиного податку ІІ або ІІІ групи, або відмовитися від застосування спрощеної системи оподаткування. Причому такі платники до суми перевищення мають застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15%. Заяву варто подати до 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допустили перевищення;

  • платники єдиного податку ІІ групи, які перевищили у податковому періоді обсяг доходу, визначений для них у п. 291.4 ПКУ, в наступному звітному кварталі за заявою можуть перейти на застосування ставки єдиного податку, визначеної для платників єдиного податку ІІІ групи, або відмовитися від застосування спрощенки. Водночас такі платники повинні до суми перевищення застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15%. Заяву слід подати до 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допустили перевищення;

  • платники єдиного податку ІІІ групи (ФОП), які перевищили у податковому періоді обсяг доходу, визначений для них у п. 291.4 ПКУ, до суми перевищення мають застосувати ставку єдиного податку у розмірі 15%, а також зобов'язані у порядку, встановленому гл. 1 розд. ХIV ПКУ, перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ. Заяву потрібно подати не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допустили перевищення.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини