Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено назву або адресу господарської одиниці: чи потрібно перереєструвати ПРРО

Реклама

Керуючись п. 8 розд. II Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» від 23.06.2020 р. № 317 перереєстрацію ПРРО здійснюють при зміні:

  • найменування (прізвища, імені, по батькові (за наявності));

  • податкового номера суб'єкта господарювання (без державної реєстрації припинення юрособи або підприємницької діяльності ФОПа);

  • найменування або адреси господарської одиниці, де використовують ПРРО.

Для перереєстрації платник повинен подати Заяву про реєстрацію ПРРО за формою № 1-ПРРО (ідентифікатор форми J/F 1316604) з позначкою «Перереєстрація».

При цьому заяву про внесення змін у дані про ПРРО подають у разі змін даних, що вказують у Заяві, що не потребують перереєстрації (зміни назви ПРРО тощо) (п. 9 розд. II Порядку № 317).

Проводять перереєстрацію та змінюють дані про ПРРО у порядку та строки, які відведені для реєстрації, згідно з п. 10 розд. II Порядку № 317.

Заяву про проведення перереєстрації або внесення змін у дані про ПРРО платники мають подавати після того, як направлять останній фіскальний звітний чек та закриють останню зміну на такому ПРРО згідно з розд. V Порядку № 317.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернівецькій області нагадали: зміна місцезнаходження або місця проживання, включення/невключення суб'єкта господарювання до Реєстру великих платників податків, реорганізація контролюючих органів тощо спричиняють і зміну основного місця обліку платника. За таких умов засобами інформаційно-телекомунікаційної системи ДПС здійснюють перереєстрацію ПРРО до контролюючого органу за новим основним місцем обліку суб'єкта господарювання як платника податків протягом двох робочих днів після його переведення.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини