Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як юрособам подавати декларацію з податку на нерухоме майно за об’єкти, по яких встановлені нульові ставки

Реклама

Ставки податку для об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, власниками яких є фізичні та юридичні особи, встановлюють сільські, селищні, міські ради тощо залежно від типів таких об'єктів. Причому розмір ставки податку не має перевищувати 1,5% розміру мінімальної зарплати за 1 кв. метр бази оподаткування відповідно до пп. 266.5.1 ПКУ.

Згідно з пп. 266.7.5 ПКУ платники податку - юрособи самостійно обчислюють суму податку на 01 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають податківцям декларацію з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки за формою, що передбачена ст. 46 ПКУ, розбиваючи річну суму рівними частками поквартально.

Декларацію щодо новоствореного об'єкта житлової/нежитлової нерухомості юрособа - платник має подати протягом 30 календарних днів з дня виникнення права власності на нього, а податок сплачувати починаючи з місяця, в якому виникло таке право.

Форму Декларації, затвердили наказом Мінфіну від 10.04.2015 р. № 408. Вона передбачає заповнення додатка 1 (для об'єктів житлової нерухомості) та додатка 2 (для об'єктів нежитлової нерухомості), які є її невід'ємною частиною.

Згідно з прим. 10 інформації до додатків до Декларації у графі 14 «Ставка (%)» розд. І «Розрахунок податкового зобов'язання» слід зазначати ставку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. ЇЇ, як згадували вище, визначають органи місцевого самоврядування відповідно до пп. 266.5.1 ПКУ.

Таким чином, нагадали спеціалісти Головного управління ДПС в Одеській області, за об'єкти житлової/нежитлової нерухомості, що перебувають у власності юросіб, по яких за рішенням місцевих рад встановлені нульові ставки, декларацію подають на загальних підставах.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини