Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що буде з непереформленими паями на землю з 2025 року – Мінагрополітики

19 січня 2024, 10:00
1825
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, відповідно до частини четвертої та п'ятої статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», у разі якщо до 1 січня 2025 року власник невитребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки.

Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Тим, у кого наявні сертифікати на земельну частку (пай), що не замінені на витяг з Реєстру речових прав на право власності на земельну ділянку, потрібно терміново оформити право власності, наголосив посадовець.

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

Читайте також:

- Оновлення земельної звітності

- Пролонгація договорів оренди земділянок під час воєнного стану: кого це стосується

- Оренда майна у фізособи: до якого бюджету сплачувати ПДФО

- Рада затвердила нову НГО, а договір про оренду землі не переукладено - що врахувати під час сплати земельного податку

- На земділянці розташовано білборд: чи є право у власника-єдинника на пільгу із земподатку

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини