Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проведення аудиту трудової книжки перед скануванням є обов’язковим – ПФУ

19 січня 2024, 11:30
1814
0
Автор:
Реклама

Перед тим як подавати скановані копії трудових книжок для оцифрування через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, необхідно провести їх ретельний аудит. Усі записи в трудовій книжці мають відповідати вимогам Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників.

Насамперед слід оглянути першу сторінку (титульний аркуш) та перевірити наявність:

- прізвища, ім'я та по батькові, дати народження працівника (зазначені повністю, без скорочень);

- підпису власника трудової книжки, яким він завірив правильність внесених даних;

- підпису особи, відповідальної за видачу трудових книжок;

- печатки закладу, де трудову заповнили вперше.

У разі виявлення неправильно зазначених прізвища, ім'я та по батькові або дати народження власника документа зміни можна вносити за останнім місцем роботи на підставі відповідних документів, за їх відсутності - у судовому порядку.

Наступним етапом є перевірка записів про роботу. У разі виявлення неправильних записів про роботу їх виправлення робиться на підприємстві, де зроблено такий запис. Якщо підприємство ліквідоване, відповідний запис робить правонаступник, а у випадку його відсутності - архів. Відповідні рекомендації надало Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Перевірити стан опрацювання оцифрування трудової книжки можна в особистому кабінеті користувача на вебпорталі Пенсійного фонду України в розділі «Електронна трудова книжка».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини