Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видача директором повісток працівникам і узгодження поїздок транспорту з ТЦК – бізнес проти

22 січня 2024, 11:45
1146
0
Автор:
Реклама

Військові намагаються примусити бізнес виконувати невластиві йому функції з мобілізації - кажуть представники бізнесу. «Бізнес не повинен займатись невластивими для нього функціями. Генеральний штаб хоче, щоб директора підприємств роздавали повістки своїм працівникам. Але це не функція роботодавця - це функція працівників ТЦК. Хочуть, щоб бізнес перевіряв реєстраційні дані працівників. Але бізнес не має для цього інструментів», - розповів Олексій Мірошниченко, президент Конфедерації роботодавців України.

За його словами, значне питання виникає щодо транспортних засобів, що належать підприємствам. «Військові хочуть, щоб переміщення транспорту всередині країни узгоджувалось в ТЦК. Як можна вести бізнес, якщо ти не знаєш, чи заборонять тобі їхати всередині країни, чи ні. Бізнес повинен працювати на перемогу, але нові законодавчі норми не повинні загнати економіку в тінь», - додав Олексій Мірошниченко.

При бронювання працівників підприємств одним з ключових критеріїв має стати кваліфікація. «Є технологи, інженери, які мають кваліфікацію і знання, без яких виробництво зупиниться. Цих людей потрібно виокремити і надати їм відстрочку від мобілізації - без них економіка не відновиться. Нам потрібно не відновлювати старі підприємства, а будувати нові, основані на сучасних технологіях», - додав Олексій Мірошниченко.

За його словами, державі потрібно знайти баланс між задоволенням дефіциту кадрів на фронті і в економіці. Щоб компенсувати нестачу кадрів, потрібно підвищити кваліфікацію жінок, осіб з інвалідністю та людей пенсійного віку. «Потрібно достукатись до них і попросити вийти на ринок праці, хоча б на час війни. Для них потрібно створити умови і економічні стимули», - зазначив президент Конфедерації роботодавців України.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,8 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини