Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішньо переміщені особи можуть зменшити оподатковуваний дохід

Реклама

Право платника податку на податкову знижку, підстави для її нарахування та перелік витрат, які включають до податкової знижки, описані у ст. 166 ПКУ.

Платник податку має право зменшити свій оподатковуваний дохід, що нарахований у вигляді зарплати, за наслідками звітного податкового року, відповідно до пп. 166.3.9 ПКУ. Так, платник, який має статус внутрішньо переміщеної особи може включити до податкової знижки у зменшення оподатковуваного доходу, з урахуванням положень п. 164.6 ПКУ, фактично сплачені ним протягом звітного року кошти за оренду житла. Причому договір оренди має бути оформлений відповідно до вимог чинного законодавства.

Такий платник може отримати податкову знижку виключно за умови, що він і члени його сім'ї першого ступеня споріднення:

  • не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;

  • не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Розмір такої знижки, інформує Північне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків, не може перевищувати (на рік) 30 розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня звітного року.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини