Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Документи, які підтверджують неможливість працівника виконувати роботу за станом здоров’я

Реклама

Нагадаємо, що розірвати трудовий договір можна за ініціативою роботодавця через невідповідність працівника займаній посаді за станом здоров'я, якщо такий працівник має право на призначення дострокової пенсії за віком.

Відповідний Порядок затверджений постановою Кабміну «Про затвердження Порядку розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця (власника або уповноваженого ним органу, фізичної особи, яка використовує працю найманих працівників) у зв'язку з виявленням невідповідності працівника займаній посаді за станом здоров'я за наявності в нього права на призначення дострокової пенсії за віком» від 27.12.2022 р. № 1449.

Згідно з Порядком № 1449 невідповідність працівника займаній посаді за станом здоров'я можна підтвердити:

  • довідкою закладу охорони здоров'я, яка містить інформацію про заключний висновок лікарсько-консультативної комісії щодо зміни місця роботи, зазначену в журналі запису висновків такої комісії;

  • повідомленням роботодавцю щодо групи інвалідності та її причини або випискою з акта огляду медико-соціальної експертної комісії, або індивідуальною програмою реабілітації (за умови надання її особою);

  • медичною довідкою про проходження попереднього (періодичного) медичного огляду працівника певної категорії, виданою комісією з проведення медичних оглядів закладів охорони здоров'я.

Про це нагадали фахівці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини