Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив порядок ліцензування компаній-інкасаторів

Реклама

Національний банк оновив порядок ліцензування юросіб, які планують здійснювати діяльність з інкасації коштів, перевозити валютні та інші цінності, обробляти та зберігати готівку.

З 1 січня компанії на підставі ліцензії Нацбанку на здійснення операцій з готівкою мають право:

  • інкасувати кошти, перевозити валютні та інші цінності;

  • обробляти та зберігати готівку.

Компанії можуть здійснювати один або обидва одночасно із зазначених видів діяльності відповідно до поданих документів.

Заразом регулятор:

  • посилив вимоги до фінансового стану компанії, яка планує здійснювати діяльність у межах, передбачених ліцензією;

  • розширив вимоги до бездоганної ділової репутації компанії, її керівників, власників істотної участі, головного бухгалтера, керівників підрозділів інкасації та оброблення і зберігання готівки;

  • встановив порядок видачі ліцензії на здійснення операцій з готівкою, зупинення, поновлення та відкликання такої ліцензії, а також порядок надання, зупинення, поновлення, припинення виду діяльності з інкасації коштів, перевезення валютних та інших цінностей та/або оброблення та зберігання готівки;

  • передбачив спрощений порядок переоформлення ліцензій юрособам, які станом на 01 січня 2024 року здійснювали інкасацію коштів, перевезення валютних та інших цінностей, оброблення та зберігання готівки.

Такі норми прописані у постанові Правління НБУ «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань ліцензування юридичних осіб» від 18.01.2024 р. № 10, що набирає чинності з 23 січня 2024 року.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини