Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси заповнення податкової декларації з плати за землю — ДПС

Реклама

Форму податкової декларації з плати за землю затвердили ще наказом Мінфіну «Про затвердження форми Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності)» від 16.06.2015 р. № 560.

Заповнюючи податкову декларацію з плати за землю, у колонці 10 розд. І або колонці 11 розд. ІІ платник має зазначити відповідний код за КАТОТТГ (Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 26.11.2020 р. № 290).

Тобто вказати код за КАТОТТГ адміністративно-територіальної одиниці, на території якої розташована земельна ділянка, та адресу місця її розташування.

Якщо земельна ділянка знаходиться за межами конкретного населеного пункту, то у колонці 10 розд. І або колонці 11 розд. ІІ Декларації слід зазначити код за КАТОТТГ цього населеного пункту.

В ситуації, коли неможливо визначити, за межами якого саме населеного пункту знаходиться земельна ділянка, у Декларації варто вказати код за КАТОТТГ територіальної громади, на території якої вона розміщена. У такому разі, інформує ГУ ДПС у Вінницькій області, такий код має співпадати з кодом територіальної громади, що зазначений у рядку 7 Декларації.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини