Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОП, пенсіонер за віком, помилково подав Додаток 1 у складі Декларації: як виправити недогляд

Реклама

Контролери пояснили як виправити помилку ФОПу, пенсіонеру за віком або людині з інвалідністю, який подав Додаток 1 у складі Податкової декларації платника єдиного податку - ФОП з типом «Звітна», хоча його не потрібно було подавати.

Тож, якщо платник, на якого поширюється, дія п. 4 ч. 1ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI, помилково подав Податкову декларацію платника єдиного податку - ФОП з типом «Звітна», яка містить у своєму складі Додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску», в якому самостійно визначив базу нарахування єдиного внеску та суми, що підлягають сплаті, то такий платник має подати нову Декларацію з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання Декларації за той самий звітний період з типом Декларації «Звітна нова». При цьому, обов'язково заповнити всі рядки та графи розд. 9 Додатка 1 за період визначений у графі 8.

У разі подання Декларації з виправленими показниками після закінчення граничного строку подання Декларації, платник зазначає тип декларації «Уточнююча». При цьому обов'язково слід заповнити всі рядки та колонки розд. 9 Додатка 1 до Декларації за період визначений у графі 8. Для визначення уточнених зобов'язань зі сплати єдиного внеску потрібно заповнити розд. 10 Додатка 1.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 107.01.07 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини