Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи анулюють реєстрацію платника єдиного податку І – ІІІ групи через податковий борг — ДПС

Реклама

Податковий борг з податків та зборів, який виник у період дії воєнного стану в Україні, у платника єдиного податку І - ІІІ груп є підставою для анулювання реєстрації платника єдиного податку.

Проте, враховуючи норми пп. 69.1 підрозд. 10 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ та п. 11 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ не є підставою для анулювання реєстрації платника єдиного податку:

  • наявність податкового боргу, якщо такий платник не має можливості своєчасно виконати податковий обов'язок щодо дотримання термінів сплати податків та зборів;

  • несплата єдиного податку платниками І та ІІ групи, податкова адреса яких знаходиться на територіях бойових дій або на тимчасово окупованих рф територіях України.

При цьому кожен конкретний випадок потребує аналізу всіх наявних документів.

Крім того, нагадали спеціалісти Головного управління ДПС в Івано-Франківській області, у 2022 та 2023 роках при визначенні розміру податкового боргу для платників єдиного податку І або ІІ групи не включають суми податкового боргу, що виникли за податкові періоди з 01.04.2022 р. по 31.07.2023 р. (пп. 9 прим. 1.4.5 п. 9 прим. 1 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини