Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплатити податки, якщо кошти арештовані виконавчою службою

Реклама

Нагадаємо, що тимчасово до припинення або скасування воєнного стану в Україні, відповідно до абз. 1 пп. 1 та пп. 2 п. 10 прим. 2 розд. XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 р. № 1404-VIII:

  • фізичні особи - боржники, на кошти яких наклали арешт органи державної виконавчої служби, приватні виконавці, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі, що протягом одного календарного місяця не перевищує двох розмірів мінімальної зарплати, а також сплачувати податки, збори без урахування такого арешту, якщо такий поточний рахунок визначений для проведення видаткових операцій згідно з пп. 1 п. 10 прим. 2 розд. XIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону № 1404-VIII. Звернення стягнення у межах зазначеної суми на такому рахунку не здійснюють;

  • юридичні особи - боржники, самозайняті особи (які використовують найману працю), на кошти яких наклали арешт органи державної виконавчої служби, приватні виконавці, можуть здійснювати видаткові операції з поточних рахунків виключно для виплати зарплати в розмірі не більше п'яти розмірів мінімальної зарплати на місяць на одного працівника такої юрособи чи самозайнятої особи та сплачувати податки, збори та ЄСВ. Причому контролюють законність таких виплат службові особи юрособи - боржника та самозайнята особа відповідно.

У Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків пояснили, що платник податків на кошти якого накладено арешт органом державної виконавчої служби або приватним виконавцем, зобов'язаний самостійно сплатити податкові зобов'язання власними коштами.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини