Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушено термін сплати пені: до чого готуватися

Реклама

Контролери розповіли, яку відповідальність передбачено за порушення терміну сплати пені, що нарахували податківці за те, що резиденти не дотримувались термінів розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів.

Так, згідно з п. 124.1 ПКУ, якщо платник податків не сплатив узгоджену суму грошового зобов'язання вчасно, тобто протягом строків, які прописані в ПКУ, то його чекає штраф:

  • при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, - у розмірі 5% погашеної суми податкового боргу;

  • при затримці більше 30 календарних днів - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу.

Тож порушуючи терміни сплати пені, нарахованої податківцями за порушення строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів, резиденти мають бути готові сплатити штраф у розмірах, встановлених п. 124.1 ПКУ.

Водночас у Кодексі України про адміністративні правопорушення відповідальність за порушення такого терміну не передбачена.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 112.05 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини