Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В якому рядку Декларації відображати дохід у вигляді бюджетного гранту

Реклама

Контролери уточнили, в якому рядку декларації про майновий стан і доходи платнику податку слід відображати дохід у вигляді бюджетного гранту, що не підлягає оподаткуванню.

Податківці нагадали, що наказом Мінфіну «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи» від 02.10.2015 р. № 859 затвердили форму Декларації та Інструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи.

Тож, згідно з пп. 3 п. 3 розд. ІІІ Інструкції у рядку 11.3 розд. III «Доходи, які не включаються до загального річного оподатковуваного доходу» Декларації слід вказувати загальну суму інших доходів, які не включають до розрахунку загального річного оподатковуваного доходу відповідно до ст. 165 розд. IV ПКУ.

Водночас у п. 165.1 ПКУ законотворці перелічили доходи, які не входять до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку. І, відповідно до цього пункту, суму державної допомоги не оподатковують.

Враховуючи викладене, платник податку має відобразити у рядку 11.3 розд. ІІІ Декларації дохід у вигляді бюджетного гранту, який не підлягає оподаткуванню, якщо у нього є інші підстави для подання Декларації.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.24 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини