Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи буде підвищено тарифи на електроенергію, газ та тепло – глава КМУ

31 січня 2024, 13:15
3252
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, народний депутат, член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк спрогнозував підвищення тарифу на електрику для населення до 6 грн. Водночас це заперечив керівник уряду. «Продовжуємо підтримувати українські родини та зберігаємо пільговий тариф на електроенергію для населення. Він був і залишається 2 гривні 64 копійки за кВт?год. Загалом цієї зими Уряд не планує зміни жодних тарифів для населення», - заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, сьогодні в жодному регіоні відключень немає і не планується. «Попри постійні атаки, які продовжуються і цієї зими, ракетами та шахедами на об'єкти української енергетики, особливо на Сході України, в наших домівках є світло, і це насамперед заслуга наших енергетиків», - написав політик.

Пізніше керівник уряду уточнив: тарифи на електроенергію, газ і тепло не зміняться до кінця опалювального сезону. Тариф на електроенергію для населення й далі складатиме 2 грн 64 коп. за кВт-год. Тариф на газ - 7 грн 96 коп. за кубометр.

За словами посадовця уряд у 2024 році виділив 50 млрд грн на виплати субсидій. Це на 25% більше, ніж минулого року. Їх отримають 3 млн українських родин. Україна проходить цей опалювальний сезон із газом власного видобутку, а енергосистема збалансована. «Ми стали частиною ENTSO-E, збільшили можливості імпорту електроенергії до 1,7 ГВт. Це допомагає під час російських атак та пікових навантажень. Дякую ЗСУ, ППО, енергетикам за відмінну роботу! Вистоїмо і переможемо!», - сказав урядовець.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

- Публічні закупівлі: актуальні ситуації для замовників

- Фізособи оплачують послуги електроенергії через сайт продавця: чи потрібен РРО/ПРРО

- Як виробнику електроенергії сонячного випромінювання відобразити в обліку різниці для врегулювання небалансів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини