Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата праці працівників місцевих державних адміністрацій у 2024 році – КМУ змінив правила

1 лютого 2024, 08:55
8885
1
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 30.01.2024 р. № 99 вніс зміни до своєї постанови «Про видатки на оплату праці працівників місцевих державних адміністрацій» від 9 листопада 2016 р. № 787. Встановили наступне:

- обласні державні адміністрації можуть отримувати додаткові кошти з місцевих бюджетів на оплату праці працівників, зокрема, на забезпечення складових заробітної плати державних службовців, визначених п. 12 розд. «Прикінцеві положення» Закону про Держбюджет-2024, для здійснення ними делегованих відповідно до закону повноважень органів місцевого самоврядування;

- за рахунок коштів, визначених абзацами третім та четвертим Постанови №787, під час встановлення посадових окладів державним службовцям обласних державних адміністрацій, які провели класифікацію посад державної служби, може застосовуватися додатковий коефіцієнт підвищення посадових окладів, визначених схемою, затвердженою Постановою №1409, максимальний розмір якого не перевищує 2;

- державним службовцям Київської міської держадміністрації та районних у м. Києві державних адміністрацій, які провели класифікацію посад державної служби та які здійснюють повноваження виконавчих органів місцевого самоврядування, за рахунок коштів бюджету м. Києва може здійснюватися передбачене абзацом п'ятим Постанови №787 підвищення посадових окладів.

Також зміни внесли до постанови «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» від 25 квітня 2023 р. № 391. Метою було уникнення неоднозначного тлумачення норм рішень уряду щодо порядку застосування різних видів підвищення розмірів посадових окладів державним службовцям місцевих державних адміністрацій. Тож уточнено, що з урахуванням відповідного коефіцієнта підвищуються саме посадові оклади, які визначені КМУ у відповідних схемах.

Важливо, що Постанова №99 набирає чинності з дня її опублікування (31.01.2024 р.) та застосовується з 1 січня 2024 року.

Як державним службовцям зручніше опрацьовувати великі масиви законодавчої інформації? Всі потрібні інструменти надасть LIGA360. Найповніша база НПА та судової практики з можливостями аналізу. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини