Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Електронному кабінеті відображені недостовірні дані щодо стану розрахунків з бюджетом: куди звертатися

Реклама

Платник податків може отримати інформацію щодо стану розрахунків з бюджетами та фондами соціального та пенсійного забезпечення за даними органів ДПС за формою F/J1300204 через меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету.

Контролери повинні надіслати відповідь на такий запит через Електронний кабінет протягом п'ятнадцяти робочих днів з дня його отримання. Така відповідь має вигляд Витягу з інформаційної системи органів ДПС щодо стану розрахунків платника з бюджетом та фондами соціального та пенсійного забезпечення за формою F/J1400204. Його формують за період вибраний платником при створені Запиту враховуючи строки давності, станом на дату, коли Запит відправлено до ДПС.

Одночасно, згідно зі ст. 1 Закону України «Про звернення громадян» від 02.10.1996 р. № 393/96-ВР громадяни України можуть звернутися до органів державної влади із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

Отже, якщо платник податків вважає, що в меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету відображена недостовірна інформація за податками, зборами та єдиному внеску (задвоєння оплати/нарахування, переплата/недоплата), він може надіслати звернення до органу ДПС за основним (неосновним) місцем обліку.

Згідно з ст. 20 Закону № 393/96-ВР, такі звернення розглядають і вирішують у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання. Про це нагадали спеціалісти Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Не гадай, а знай точні відповіді! LIGA360:Підприємець надасть всю інформацію із законодавчого та новинного поля, довідкову інформацію та реєстраційні дані компаній. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини