Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як заповнити рядок "порядковий №" декларації з податку на нерухоме майно

1 лютого 2024, 13:15
366
0
Автор:
Реклама

Контролери ГУ ДПС у Закарпатській області повідомили, що форма декларації з податку на нерухоме майно передбачає заповнення рядка "порядковий №" Декларації із зазначенням у рядку 1 заголовної частини Декларації типу Декларації: "звітна", "звітна нова" або "уточнююча".

Згідно з приміткою 2 інформації до Декларації в рядку "порядковий №" заголовної частини Декларації зазначається номер Декларації арабськими цифрами, починаючи з одиниці, послідовно за порядком зростання кількості поданих із початку року таких Декларацій.

Зокрема, якщо це перша Декларація у звітному році, то подають "звітну" Декларацію, у рядку "порядковий №" якої проставляють "01", а в полі "звітна" - позначку "Х".

Якщо після надання у звітному році "звітної" Декларації виникла необхідність уточнення або зміни об'єктів, бази оподаткування, податкових зобов'язань за тією самою територіальною громадою і якщо така необхідність виникла до 20 лютого включно, платник може подати Декларацію з типом "звітна нова" (проставляється позначка "Х" у полі "звітна нова").

Оскільки "звітна" Декларація вже подана, то "звітна нова" Декларація - це вже друга подана Декларація в поточному році, тому порядковий номер Декларації "02".

У разі якщо платник податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, подає до контролюючого органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування першу "уточнюючу" Декларацію, де уточнює нараховану суму податку після настання граничного терміну подання Декларації, то в полі "уточнююча" слід поставити позначку "Х", обов'язково зазначити реєстраційний номер Декларації в контролюючому органі, яку уточнює, а в рядку "порядковий №" поставити "03".

Радимо також ознайомитися зі статтею "Нерухомість або ж земля потрапляє під "звільняючі" норми - звітність усе одно подайте".

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини