Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкову звітність не подали або подали несвоєчасно: яка відповідальність прописана у ПКУ

Реклама

ПКУ та іншими законами України передбачена відповідальність за порушення податкового законодавства та вимог, встановлених іншим законодавством, які контролюють податківці (п. 109.2 ПКУ).

Так, відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності прописана у п. 120.1 ПКУ. Тож на платника податків, який не подав (крім випадків, якщо податкову декларацію не подають відповідно до п. 49.2 ПКУ) або несвоєчасно подав податкові декларації (розрахунки), а також іншу звітність, обов'язок подання якої до ДПС передбачили у ПКУ, чекає штраф в розмірі 340 грн, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

При рецидивах протягом року штраф за таке порушення зросте до 1020 грн за кожне неподання або несвоєчасне подання.

Отже, інформують у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області, за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкової звітності законотворці передбачили фінансову відповідальність у вигляді штрафних санкцій, а саме:

  • 340 грн за кожне неподання (несвоєчасне подання) декларації (розрахунку);

  • 1020 грн при повторному порушенні за несвоєчасне подання податкової декларації (розрахунку) платником незалежно від виду податку, за яке до нього протягом року вже було застосовано штраф за таке порушення та у період до одного року (до 365 або 366 днів - для високосного року) винесено податкове повідомлення.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини