Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обсяги та якість імпорту українських курей та зерна загрожують ринку ЄС – президент Франції

2 лютого 2024, 09:45
1010
0
Автор:
Реклама

Президент Франції Емманюель Макрон закликав до чітких заходів щодо імпорту м'яса та птиці з України; він збирається провести переговори про це з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час європейського саміту в Брюсселі. Про це інформує Укрінформ.

«Нам потрібні дуже конкретні кроки для наших фермерів - чіткі заходи щодо імпорту з України, тому що сьогодні обсяги та якість імпорту дестабілізують європейський ринок - чи то курятини, чи то зернових», - заявив Макрон.

Французький лідер також хоче, щоб об'єднана Європа «виробляла більше в умовах війни в Європі», оскільки їй потрібно мати продовольчий суверенітет.

У кількох країнах Європейського Союзу, включно із Францію, тривають масштабні протести аграріїв. Тут фермери перекривають автошляхи по всій країні та доступ на підприємства й ринки. У довгому переліку їхніх вимог - зокрема, зменшення європейських обмежень на їхню діяльність, а також усунення недобросовісної конкуренції з боку продукції, яка не підпадає під ті ж правила охорони здоров'я та захисту навколишнього середовища. Турбує французьких аграріїв також проблема із перенасиченням їхнього ринку українським збіжжям.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини