Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди нотаріусу подавати Податковий розрахунок, якщо його робоче місце не співпадає з місцем проживання

Реклама

З урахуванням положень ст. 63, ст.65 розд. II та п. 6.8 розд. VI Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588 приватний нотаріус підлягає взяттю на облік в контролюючих органах:

  • за місцем проживання, якщо місце проживання та місце розташування робочого місця приватного нотаріуса розміщені на території однієї адміністративно-територіальної одиниці;

  • за місцем проживання (основне місце обліку) та місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса (неосновне місце обліку), тобто якщо робоче місце нотаріуса знаходиться на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, ніж місце його постійного проживання. За таких умов нотаріус повинен стати на облік за неосновним місцем обліку в ДПС за місцезнаходженням свого робочого місця.

При цьому контролерам за неосновним місцем обліку приватний нотаріус подає інформацію, перелік якої визначений п. 172.4, п.173.4 та п.174.4 розд. IV ПКУ.

Інші обов'язки податкового агента та платника ПДФО приватний нотаріус виконує за основним місцем обліку.

Спираючись на п. 3 розд. ІІ Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, що затверджений наказом Мінфіну 13.01.2015 р. № 4, Розрахунок подають податківцям за основним місцем обліку.

При цьому, звернули увагу фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області, незважаючи на те, що контора нотаріуса працює на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, ніж місце його постійного проживання, Розрахунок нотаріус подає до контролюючого органу за основним місцем обліку (місцем проживання). Однак, у такому випадку потрібно подавати два окремих Розрахунки з додатками 4ДФ, а саме:

  • з інформацією про нараховані доходи найманим працівникам, де у рядку 032 у зазначити код органу самоврядування, який є адміністративним центром територіальної громади (за КАТОТТГ) за місцем свого постійного проживання.

  • з інформацією про посвідчені договори купівлі-продажу або спадщини (подарунку), де у рядку 032 зазначити код органу самоврядування, який є адміністративним центром територіальної громади за КАТОТТГ за місцезнаходженням свого робочого місця (контори) та у рядку 033 вказати найменування робочого місця та/або тип об'єкта (контора, офіс, приміщення) та адресу, за якою воно знаходиться.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини