Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нерезидент придбаває нерухоме майно: до якого контролюючого органу ставати на облік

Реклама

Контролери уточнили до якого контролюючого органу повинен стати на облік нерезидент (іноземна компанія, організація), який придбаває нерухоме майно, в тому числі в різних адміністративно-територіальних одиницях України.

Вони нагадали, що нерезидент, який не перебуває на обліку у ДПС до придбання об'єкта нерухомого майна або отримання майнових прав на таке майно, зобов'язаний стати на облік у контролюючому органі за місцезнаходженням такого нерухомого майна (п. 3.4 розд. ІІІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588).

Якщо ж нерезидент, який уже перебуває на обліку у податківців, придбаває нерухоме майно на території іншої адміністративно-територіальної одиниці, то він зобов'язаний стати на облік за неосновним місцем обліку у контролюючому органі за місцезнаходженням новопридбаного об'єкта нерухомого майно.( п. 8.3 розд. VIII Порядку № 1588).

Щоб стати на облік за неосновним місцем обліку потрібно подати контролерам повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 116.02 розділу «Запитання - відповіді з Бази знань» ЗІР (zir.tax.gov.ua.)

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини