Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Один з батьків, чия дитина навчається дистанційно, зможе працювати дистанційно – законопроєкт

6 лютого 2024, 17:04
443
0
Автор:
Реклама

На своєму засіданні Комітет ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо удосконалення правого регулювання окремих питань надомної та дистанційної роботи за реєстр. № 10164-1.

Підтриманий Комітетом проект Закону за реєстр. № 10164-1 пропонує регламентувати питання направлення у службові відрядження надомних та дистанційних працівників, які працевлаштовані за трудовим договором.

Додатково законопроект врегульовує питання можливості переведення одного з батьків дитини (до 14 років), яка навчається в закладах загальної середньої освіти дистанційно, не тільки на дистанційну, але й на надомну роботу (на період тривалості такого навчання).

Ідея увести в чинне законодавство таку норму виникла у зв'язку з триваючою військовою агресією російської федерації проти України, під час якої частина закладів загальної середньої освіти змушені перебувати на змішаній формі навчання (очно-дистанційній). Така ситуація є виправданою з точки зору безпеки для дітей та педагогічних працівників, однак створює труднощі для батьків, у випадку їх одночасного перебування на роботі під час дистанційного навчання дитини. Запропонована норма, у разі ухвалення, діятиме на постійній основі, не лише у період воєнного часу.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини