Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 березня повернуться митні перевірки — Кабмін схвалив законопроєкт

7 лютого 2024, 08:55
1207
0
Автор:
Реклама

Уряд на своєму засіданні схвалив проєкт Закону «Про внесення змін до пункту 9-12 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України», прийняття якого передбачено домовленостями з МВФ.

Законопроектом пропонується з 01.03.2024 за наявності безпечних умов для проведення перевірок відновити повноваження митних органів на проведення документальних перевірок дотримання вимог законодавства України з питань митної справи, у тому числі щодо своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати митних платежів, при переміщенні товарів через митний кордон України. Про це повідомив Тарас Мельничук, представник КМУ у парламенті.

Також пропонується поновити на невикористаний строк документальні перевірки (зустрічні звірки), які були розпочаті та не завершені до 24.02.2022; передбачити протягом 60 днів з дня набрання чинності Законом надсилання (вручення) актів (довідок) про результати документальних перевірок, зустрічних звірок, заперечень до актів перевірок, податкових повідомлень-рішень, процедура вручення яких не завершена до 24.02.2022.

Проектом Закону також пропонується встановити мораторій на проведення документальних з питань митної справи щодо тих платників, місцезнаходження яких є тимчасово окуповані території України, територія, на якій ведуться активні бойові дії, чи територія можливих бойових дій.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини