Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий порядок відкриття рахунків у Казначействі – три місяці на перепідписання договорів про РКО

8 лютого 2024, 10:05
5171
0
Автор:
Реклама

Мінфін наказом від 18.01.2024 року №23 вніс зміни до Порядку відкриття та закриття рахунків у національній валюті в органах Державної казначейської служби України, затвердженого Наказом №758, виклавши його в новій редакції. Наказ №23 набирає чинності з дня його офіційного опублікування, але станом на 07.02.2023 ще не був опублікований.

Зверніть увагу: Держказначейство у тримісячний строк з дня набрання чинності Наказом №23 повинно забезпечити переукладення з клієнтами договорів про здійснення розрахунково-касового обслуговування відповідно до вимог цього наказу. Тобто всі клієнти Держказначейства будуть терміново переукладати договори про РКО.

У разі неможливості такого переукладення договорів про здійснення розрахунково-касового обслуговування з клієнтами, що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих, і не здійснюють свою діяльність у штатному режимі, переукладення указаних договорів здійснять протягом трьох місяців з дня припинення або скасування правового режиму воєнного стану в Україні.

Запровадження нової редакції Порядку відкриття/закриття гривневих рахунків у Казначействі спрямоване на гармонізацію та оптимізацію процесів та переліку документів, що застосовуються під час відкриття/закриття рахунків клієнтів в органах Казначейства та їх подальшого розрахунково-касового обслуговування, у тому числі дистанційного, посилення відповідальності клієнтів та їх посадових осіб за інформаційну безпеку під час підключення та використання системи дистанційного обслуговування «Клієнт казначейства - Казначейство».

LIGA360 для органів влади - зручний інструмент для роботи держслужбовців, юристів, бухгалтерів та інших фахівців. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини