Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скасувати реєстрацію РРО, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях

Реклама

Порядок реєстрації та застосування РРО затвердили наказом Мінфіну «Про затвердження порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій» від 14.06.2016 р. № 547.

Нагадаємо, що реєстрація РРО діє до дати її скасування (п. 1 гл. 4 розд. ІІ Порядку № 547). При цьому скасувати реєстрацію РРО можна у випадках описаних у пп. 1 та 13 п.1 гл.4 розділу ІІ Порядку № 547, а саме:

  • суб'єкт господарювання подає заяву про скасування реєстрації РРО за формою № 4-РРО (дод.4 до Порядку № 547);

  • щодо господарської одиниці, де використовують РРО, суб'єкт господарювання повідомляє контролерів, що об'єкт оподаткування закритий або не експлуатується. У такому випадку скасувати реєстрацію РРО податківці можуть примусово.

Щоб провести зазначену процедуру на тимчасово окупованих територіях, або на територіях, де ведуться бойові дії, платнику потрібно подати контролерам:

  • повідомлення за формою № 20-ОПП та/або;

  • заяву про скасування реєстрації РРО за формою № 4-РРО.

Згадані документи дозволено подавати у паперовій та в електронній формі.

Перед скасуванням реєстрації РРО, інформують у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, його необхідно розпломбувати в центрі сервісного обслуговування, з яким укладали договір про технічне обслуговування та ремонт РРО. Така процедура за можливості проводиться і для РРО, щодо яких контролери прийняли рішення про примусове скасування реєстрації.

Важливо, що скасовуючи реєстрацію РРО платник одночасно повинен скасувати і книгу обліку розрахункових операцій, що зареєстрована на такий РРО.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини