Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 9 лютого починається нове блокування українського кордону польськими фермерами

9 лютого 2024, 09:45
825
0
Автор:
Реклама

Як повідомила Державна митна служба, за попередньою інформацією польської сторони, місцеві фермери планують розпочати страйк у окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні вранці 9 лютого.

Спершу польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску «Дорогуськ - Ягодин» має розпочатися об 11:00 год. за київським часом 9 лютого із використанням сільськогосподарської техніки. Акція протесту погоджена місцевою владою до 9 березня 2024 року. Протестувальники мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по 1 вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на виїзд в Україну.

Пізніше ДМС уточнила, що страйк польських фермерів пошириться також на пункт пропуску «Зосин-Устилуг» з польської сторони кордону. У понеділок, 12 лютого, очікується часткове блокування руху. Так, для легкових транспортних засобів і автобусів - пропуск має лишитися вільним, вантажні авто масою до 7,5 тонн страйкарі планують пропускати по три авто за годину в кожну сторону.

Окрім того, 9 лютого, починаючи з 11:00 год. за київським часом, польські аграрії планують розпочати блокування пункту пропуску «Рава-Руська - Хребенне» в обох напрямках. З 9:00 год. того ж дня має розпочатися акція протесту перед пунктом пропуску «Медика - Шегині». З 12 лютого, орієнтовно о 10:00 год. за київським часом, очікується сповільнення пропуску вантажних транспортних засобів (орієнтовно, 3-4 вантажівки на годину) у пункті пропуску «Угринів - Долгобичув», кажуть у ДМС. Пропуск автобусів та автомобілів особистого користування буде здійснюватися у звичайному режимі.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини