Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який штраф за порушення нормативу робочих місць для осіб з інвалідністю

Реклама

Роботодавці, у яких середньооблікова чисельність працівників - осіб з інвалідністю менша за нормативну, тобто передбачену ст. 19 Закону «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» від 21.03.1991 р. № 875-XII, щороку сплачують відповідним відділенням Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю адміністративно-господарські санкції.

Суму штрафу визначають в розмірі середньої річної зарплати на підприємстві за кожне робоче місце, яке призначене для працевлаштування особи з інвалідністю, але не зайняте нею.

Для підприємств, де працює від 8 до 15 осіб, розмір адміністративно-господарських санкцій за робоче місце, призначене для працевлаштування особи з інвалідністю і не зайняте такою особою, складає половину середньої річної зарплати на підприємстві.

Проте положення цієї частини не поширені на підприємства, що повністю утримуються за рахунок бюджетних.

У Луганському обласному центрі зайнятості нагадали, що адміністративно-господарські санкції підприємства розраховують та сплачують підприємствами самостійно до 15 квітня року, наступного за роком, в якому відбулося порушення нормативу, встановленого ч. 1 ст. 19 Закону № 875-XII.

Відчуйте силу інформації на вашому боці - з LIGA360 PRO. Експертна аналітика допоможе знайти правильний алгоритм дій для керівника, юриста, бухгалтера чи комплаєнс-офіцера. Замовте доступ за посиланням.

Читайте разом:

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини