Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який коефіцієнт індексації НГО земель для визначення МПЗ за 2023 рік — ДПС

Реклама

Для того, щоб розрахувати суму МПЗ застосовують нормативно грошову оцінка земель (далі - НГО) і враховують коефіцієнт індексації, що визначений відповідно до порядку, встановленого ПКУ для справляння плати за землю (ст. 381 ПКУ).

Коефіцієнт індексації НГО земель застосовують кумулятивно залежно від дати проведення такої оцінки земель (п. 289.2 ПКУ).

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує величину коефіцієнта індексації НГО земель на 1 січня поточного року і до 15 січня інформує податківців і власників землі та землекористувачів про щорічну індексацію НГО земель (ст. 289 ПКУ).

У 2024 році Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, поінформував про індексацію за 2023 рік, яку необхідно застосовувати для розрахунку податкових зобов'язань з плати за землю та єдиного податку (четверта група) у 2024 році.

З огляду на вище вказане, вбачають в Державній податковій службі України, що для розрахунку суми МПЗ за 2023 рік використовують НГО земель, яка діяла у 2023 році, тому значення коефіцієнта індексації НГО земель і земельних ділянок становить для сільськогосподарських угідь - 1,0.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини