Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надання послуг із проведення гарантійного ремонту є об’єктом оподаткування ПДВ: як визначити базу

13 лютого 2024, 12:20
168
0
Автор:
Реклама

Гарантійний ремонт полягає в усуненні недоліків товару для забезпечення його використання за призначенням протягом гарантійного терміну експлуатації. Про це нагадали спеціалісти ГУ ДПС в Одеській області.

Усунення недоліків здійснюють шляхом заміни чи ремонту комплектуючого виробу або окремої складової частини, а також виконання регулювальних робіт відповідно до вимог нормативних документів.

Таким чином, при отриманні платником податку товару для здійснення гарантійного ремонту та відповідно подальшого повернення його власнику після проведення такого ремонту не відбувається операції з постачання товарів.

Отже, при поверненні власнику товару після проведення гарантійного ремонту об'єкта оподаткування ПДВ не виникає, а тому, обов'язок щодо нарахування податкових зобов'язань з ПДВ у такого платника за вказаною операцією відсутній.

При цьому операції платника податку з надання послуг із проведення гарантійного ремонту товарів є об'єктом оподаткування ПДВ. Базу оподаткування таких операцій визначають виходячи із вартості таких послуг, які оплачуюють виробники товарів, щодо яких проводився гарантійний ремонт.

Читайте також статтю «Гарантійний ремонт імпортної медтехніки: що з ПДВ»

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини