Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи має право на ПСП особа, яка працює неповний робочий день

Реклама

У головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі розповіли про право на податкову соціальну пільгу громадянина, який працює неповний робочий день.

Так, платник ПДФО має право зменшити суму загального місячного оподатковуваного доходу, що отриманий від одного роботодавця у вигляді зарплати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород). Йдеться про дохід, розмір якого не перевищує суму місячного прожиткового мінімуму на 1 січня податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (п. 169.1 ПКУ).

У 2024 році розмір зарплати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить 4240 гривень (прожитковий мінімум на працездатну особу у розмірі 3028 гривень х 1,4).

Тобто, фізособа, яка працює неповний робочий день, має право на ПСП за умови, якщо розмір її зарплати не перевищує граничного розміру для отримання ПСП.

Підприємці стежать за змінами в LIGA360. Налаштуй моніторинг НПА, змін контрагентів та медіа-поля. Замов LIGA360:Підприємець прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини