Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зміни Порядку видачі електронних лікарняних – відмітка про сп’яніння буде в усіх листках по одному випадку

14 лютого 2024, 10:50
469
0
Автор:
Реклама

Наказом МОЗ від 15.01.2024 р. № 78 внесли зміни до Порядку видачі (формування) листків непрацездатності в Електронному реєстрі листків непрацездатності. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, станом на 12.02.2024 року він ще не був оприлюднений.

Зокрема, у Порядку закріпили: за наявності у будь-якому із медичних висновків, на підставі яких сформовано листки непрацездатності, що складають один страховий випадок, відмітки про наявність алкогольного та/або наркотичного сп'яніння як причини виникнення тимчасової непрацездатності, відомості про неї відображаються у всіх листках непрацездатності, що складають один страховий випадок.

Також скасували обмеження в часі дії «в період до 01 травня 2022 року» для норми абз. 3 п. 3 розділу ІІ Порядку, згідно з якою на підставі даних медичних висновків, що складають один випадок тимчасової непрацездатності та, які містять посилання на запис у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров'я про попередній медичний висновок, формуються листки непрацездатності, як продовження випадку непрацездатності, в порядку черговості, незалежно від статусу раніше сформованих листків непрацездатності (крім статусу "сформовано помилково"). Тобто надалі таке правило діятиме безстроково.

Спробуйте LIGA360 PRO - рішення нового покоління для пошуку й аналізу інформації. Знаходьте відповіді, консультації експертів та алгоритми дій для вашої сфери діяльності. Більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини